Kako dodati više detoksikacije u vodu koju pijete

05/12/2014

Kada pokušavate da poboljšate svoje zdravlje, na raspolaganju vam je mnogo načina da detoksikacijom učinite da se osećate bolje.

Najbolji način za izbacivanje toksina je ipak sasvim jednostavan: puno i puno i puno vode. Ali vodu ne morate piti bez ičega; možete joj dodati malo ukusa, posebno sa ovim ukusnim (i odličnim za detoksikaciju!) dodacima. Sipajte sve u veliki bokal ili flašu vode, ostavite preko noći i pijte tokom celog sledećeg dana za efikasnu detoksikaciju! Naime, najbolje je da sve dodate/potopite u vodu i preko noći ostavite u frižideru kako bi se ukusi stopili.

Limun: Limun i voda sami po sebi čine jak detoks napitak; sok od limuna pomaže da se telo očisti i alkalizuje. Dodajte jedan tanko narezan limun u veliki bokal, ili iscedite svež sok od limuna u svoju flašicu.

Menta: Menta daje vodi sladak ukus, a bez šećera, takođe pomaže smirivanju želuca i poboljšanju probave što je sve dobro za vas.

Krastavac: Voda sa krastavcem nije rezervisana samo za bolnice i banje. Dodavanjem nekoliko kriški krastavca u svoju vodu učinićete je odličnom za rehidrataciju, a pored toga krastavac ima i anti-upalna svojstva, kao dodatni benefit za organizam.

Đumbir: Ovaj ukusni koren pomaže da očistite svoj sistem, pomaže u probavi, a rešava i probleme sa želucem. Dovoljno vam je sasvim malo ovog začina, pa je dovoljno da u vodu dodate nekoliko tankih pločica ili da narendate mali komad u vodu, a zatim je probajte pa dodajte još malo ako smatrate da je potrebno. Pročitajte i zašto je đumbir koristan za vaše zdravlje

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Anti spam pitanje: *